Thursday , September 21 2023

Topograf Brasov

Ce face un topograf Brasov?

Stiati ca se spune despre un topograf Brasov ca este primul dar si ultimul care pleaca dintr-un santier? Poate parea o declaratie exagerata in optinia multor persoane, insa lucrurile nu stau chiar asa.

De fapt, daca ne uitam mai bine la ceea ce munceste un topograf in cadrul unui proiect, declaratia nu mai pare exagerata. In randurile care urmeaza vom vedea ce lucrari poate efectua un inginer topograf.

Lucrari pregatitoare efectuate de un topograf Brasov

Un inginer topograf este cel care se ocupa de lucrari de cadastru si intabulare. Acestea sunt necesare pentru orice imobil care se doreste a avea un numar cadastral si sa fie inclus in cartea funciara.

Si de lucrarile de alipire si dezmembrare pentru pregatirea suprafetei de teren destinate investitiei se ocupa topograful. De asemenea, planul topografic necesar pentru proiectarea si documentatia tehnica de obtinere a Autorizatiei de Construire este realizat de topograf.

Este vorba despre planul avizat de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Aici sunt incluse si alte lucrari complexe necesare pentru mai multe proiecte de arhitectura, structura si design.

Topograf BrasovUn topograf Brasov ofera si servicii de consultanta si se ocupa si de trasarea si verificarea limitelor de proprietate.

Lucrari in timpul constructiilor

De asemenea, un topograf Brasov poate fi util si pentru acordarea serviciilor de asistena topografica de santier. Aici sunt incluse toate lucrarile pe care topograful le efectueaza pe santier in timpul lucrarilor de constructie.

Printre lucrarile care sunt incluse aici amintim trasarea axelor constructiei, trasarea cotelor, verificari ale diverselor elemente si cote. Amintim de asemenea si planurile topografice tematice.

Tot aici amintim si calculul de cantitati pe care il efectueaza un inginer topograf Brasov. De cele mai multe ori exista o persoana independenta care se ocupa de aceste calcule. Cu toate acestea, nu pot fi efectuate fara masuratori precise de suprafete, cote, distante si volume. Acestea sunt efectuate cu responsabilitate si cu precizie de catre un topograg Brasov.

Un inginer topograf se ocupa si de monitorizarea cladirilor adiacente daca acestea sunt amplasate in apropierea santierului. Aceste lucrari sunt efectuate in functie de Proiectul de Monitorizare care este intocmit de proiectant.

Lucrari dupa terminarea constructiilor

Un inginer topograf se ocupa de diverse lucrari si dupa terminarea constructiilor. De exemplu, el efectueaza planul AS Build, de care este nevoie pentru a depista neconformitatile intre ce s-a construit si proiect.

Planurile topografice si lucrarile de cadastru sunt efectuate tot de catre topograf. Acestea sunt necesare pentru racordarea constructiilor noi la retelele de utilitati.

De multe ori beneficiarii se confrunta cu probleme cand vine vorba despre racordarea la curentul electric. Multe societati furnizoare de curent doresc inscrierea unor drepturi reale asupra terenurilor pe care vor fi instalate transformatoarele si cablurile.

Lucrarile de cadastru si intabulare de care este nevoie dupa terminarea unei constructii se ocupa de asemenea topograful. Tot acesta se ocupa si de lucrarile de apartamentare cand se doreste vanzarea sau inchirierea proprietatilor.

Un topograf Brasov se ocupa si de releveele spatiilor interioare. Acestea sunt necesare pentru verificarea si pentru proiectarea spatiilor si a birourilor.

Nu in ultimul rand, un topograf se poate ocupa si de monitorizarea cladirilor noi, pentru a urmari comportamentul constructiei in timp. O astfel de monitorizare a topografului poate dura pana la zece ani de la momentul terminarii constructiilor si punerea lor in exploatare.

Citeste si...

Constructii Modulare

Constructii Modulare

De ce merita sa ne orientam catre constructii modulare? Persoanele care isi doresc sa se …

Close