De ce merita sa ne orientam catre constructii modulare?
Persoanele care isi doresc sa se mute intr-o casa noua, se pot orienta cu incredere spe constructii modulare. Dat fiind faptul ca acest tip de constructii apare tot mai des in fiecare localitate din Romania, a starnit curiozitatea oamenilor.
Acestia se intreaba de ce ar merita sa aleaga o astfel de constructie, si cu ce este aceasta diferita de cea traditionala.
Constructiile modulare sunt foarte atractive din multe puncte de vedere. Cu toate acestea insa, nu toata lumea este la curent cu cele mai importante informatii despre acestea.
Informatii utile despre constructii modulare
Asadar, mai intai de toate trebuie sa stiti ca aceste constructii sunt prefabricate. Mai pe intelesul tuturor, este vorba despre constructiile efectuate intr-o fabrica de catre firmele de specialitate. Se folosesc echipamente de ultima generatie si scule profesionale pentru a obtine structuri modulare de calitate premium.
Probabil va intrebati ce urmeaza ulterior fabricarii structurii. Ei bine, cand aceasta este finalizata, trebuie sa ajunga pe santier. Este incarcata intr-un camion si transportata pe santier, unde exista deja fundatia pentru constructia respectiva. Apoi, structura modulara vine amplasata peste fundatia respectiva.
Avantajele constructiilor modulare
Asadar, ati putut afla ce sunt aceste constructii modulare. Cel mai important insa este sa le cunoasteti si avantajele. Acestea va pot influenta intr-o foarte mare masura decizia cand vine vorba despre alegerea cladirii.
1. Viteza de constructie/randamentul mai rapid al investitiei
Constructia modulara permite ca cladirea si lucrarile de santier sa fie finalizate simultan. Potrivit specialistilor, acest lucru poate reduce timpul general de finalizare a constructiei cu pana la 50%. Acest lucru reduce, de asemenea costurile cu forta de munca, finantarea si supravegherea angajatilor.
Pentru a economisi si mai mult timp si bani, mai multi proiectanti si ingineri se implica in procesul de fabricatie.
De asemenea, unica pentru constructia modulara este si capacitatea de a construi simultan podelele, peretii, tavanele si acoperisurile unei cladiri. In timpul constructiei pe santier, peretii nu pot fi asezati pana cand podelele sunt in pozitie, iar tavanele nu pot fi adaugate pana cand peretii nu sunt ridicati.
Pe de alta parte, cu constructia modulara, peretii, podelele, tavanele sunt toate construite in acelasi timp si apoi reunite in aceeasi fabrica pentru a forma o cladire.
2. Mai putine deseuri
Cu aceleasi planuri construite in mod constant, producatorul are inregistrari cu exact ce cantitate de materiale este necesara pentru o anumita lucrare. Cu aceasta consecventa, constructorii pot proiecta sisteme care utilizeaza lungimi comune de cherestea, placi de perete etc.
Pot taia articole cu eficienta maxima sau pot comanda lungimi speciale in vrac. In timp ce deseurile dintr-o locuinta construita pe santier pot umple in mod obisnuit mai multe tomberoane mari, constructia unei locuinte modulare genereaza mult mai putine deseuri.
Potrivit grupului britanic WRAP, se poate obtine o reducere de pana la 90% a materialelor prin utilizarea constructiei modulare. Materialele minimizate includ: paletii din lemn, folie termocontractabila, carton, gips-carton, cherestea, beton, caramizi si ciment.
3. Proces de constructie ecologic
Constructia modulara reduce deseurile si perturbarea santierului in comparatie cu structurile construite pe santier. Mediul controlat al fabricii permite o constructie mai precisa, permitand in acelasi timp reciclarea interna a materialelor suplimentare.
4. Flexibilitate
Se pot adauga continuu elemente la o cladire modulara, inclusiv crearea de cladiri inalte. Cand nevoile se schimba, cladirile modulare pot fi dezasamblate, iar modulele pot fi relocate sau renovate pentru urmatoarea lor utilizare.
Astfel se reduce cererea de materii prime si scade cantitatea de energie cheltuita pentru a crea o cladire care sa raspunda noii nevoi. In esenta, intreaga cladire poate fi reciclata in unele cazuri.