Thursday , September 21 2023

Containere Izolate

Curiozitati si intrebari frecvente despre containere izolate

In viata de zi cu zi, exista multe persoane fizice sau antreprenori de asemenea, care au nevoie de containere izolate. Acestea pot fi folosite in diverse scopuri iar in randurile care urmeaza va prezentam informatii concrete in aceasta privinta.

Despre containere izolate …

Daca trebuie sa transportati sau sa depozitati cantitati mari de marfuri perisabile sau de marfuri/stocuri care sunt vulnerabile la schimbari extreme de temperatura, atunci sunt sanse sa va uitati la un container frigorific sau izolat.nDesi sunt tipuri de containere foarte asemanatoare, au performante si sunt utilizate in moduri usor diferite.

Pentru a va ajuta sa faceti alegerea corecta, ne-am gandit sa raspundem la unele dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim despre aceste containere izolate, astfel incat sa puteti lua o decizie informata care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Ce inseamna de fapt un container frigorific?

Un container „Reefer” este porecla folosita in industrie pentru un container frigorific. In esenta, sunt containere maritime grele cu unitati frigorifice proprii instalate. Acestea functioneaza prin circulatia (de obicei) a aerului racit in intregul container, permitand proprietarilor sa stabileasca si sa mentina temperaturile interne.

Acest lucru face ca aceste containere izolate sa fie considerate solutii excelente de containere de transport maritim pentru transportul marfurilor congelate si perisabile. Vazute pe scara larga in navele de marfa din intreaga lume, exista literalmente milioane de containere frigorifice in uz astazi.

Care este principala diferenta dintre un container frigorific si un container standard?

Pe langa existenta evidenta a unei unitati frigorifice, exista si alte cateva diferente intre containerele containerele izolate si containerele standard de transport maritim.

Containere IzolateIn timp ce containerele de transport standard sunt construite cu un strat relativ subtire de otel, containerele Reefer sunt puternic izolate cu un perete aspirat in doua straturi care impiedica transferul caldurii in afara containerului.

Pardoseala este de obicei diferita, majoritatea containerelor frigorifice avand o podea din aluminiu. Acest lucru creeaza un spatiu sub incarcatura care permite aerului sa circule mai eficient in interior.

Containerul frigorific este izolat?

Dupa cum tocmai am discutat, toate containerele Reefer vin complet izolate, un fapt fiind o cerinta cheie a functionalitatii lor. De asemenea sunt implicite etanse la vant, la vant si la apa, din nou vitale pentru mentinerea temperaturii interne in interior.

Ventilatia previne de asemenea, acumularea de condens si umiditate, care pot fi extrem de daunatoare produselor si produselor, transportate in mod regulat in acest mod.

Cum folosesti un container frigorific?

Cand utilizati un container frigorific, exista o serie de lucruri de care ar trebui sa fiti atenti. In primul rand, supraincarcarea este ceva ce trebuie evitat, ramanand sub linia rosie de incarcare in interiorul containerului.

Acest lucru va asigura ca aerul poate fi circulat corespunzator in interiorul containerului, lucru cheie pentru mentinerea unei temperaturi constante. De asemenea, incarcatura nu ar trebui sa se extinda dincolo de podeaua din aluminiu, din acelasi motiv.

Marfurile precum unele fructe, pot necesita, de asemenea, pre-racire inainte de incarcare, pentru a preveni cresterea microbiologica. Din motive evidente, ar trebui sa va asigurati ca bunurile dumneavoastra sunt stabile si sigure atunci cand sunt incarcate. Pentru a preveni spargerile in timpul calatoriei.

De ce sunt importante containerele izolate?

Aceste contanere izolate sunt importante pentru ca exista la mijloc intre containerele frigorifice si containerele uscate standard.

Sunt utilizate pentru multe produse care nu necesita o anumita temperatura setata (racita sau altfel). Dar necesita o temperatura ambientala mentinuta.

Containerele izolate servesc exact acestui scop si sunt de asemenea rezistente la vant, apa si paraziti. Asigurand o protectie mai mare pentru stoc si marfuri. Constructia lor rezistenta este de asemenea capabila sa reziste la temperaturi externe extreme, cuprinse intre -40°C si +70°C.

Citeste si...

Constructii Modulare

Constructii Modulare

De ce merita sa ne orientam catre constructii modulare? Persoanele care isi doresc sa se …

Close