Wednesday , June 12 2024

Brichete De Lemn

Brichete de lemn

In categoria incalzitorilor termici se incadreaza si asa-numitele Brichete De Lemn. Acestea reprezinta un combustibil termic solid. Compozitia brichetelor de lemn este suta la suta ecologica. Nu contin deloc substante chimice. In componenta acestora nu sunt inclusi nici un fel de aditivi. Materia prima utilizata pentru fabricarea acestui incalzitor termic este, in principal, rumegusul. Pentru confectionarea brichetelor de lemn se utilizeaza si aschiile de lemn.

Materia prima cel mai des utilizata este lemnul de fag. Se poate folosi si lemn de stejar. Deseurile lemnoase sunt solide. Unii numesc aceste brichete de lemn calupuri intregi de rumegus.

Brichete de lemn

Aceste brichete au foarte multe beneficii si avantaje. In primul rand puterea calorica este mult mai mare decat a celorlalti incalzitori termici. Arderea este mult mai indelungata, ceea ce reprezinta un beneficiu pentru consumator. Din ce in ce mai multi consumatori, prefera pentru uzul casnic aceste Brichete De Lemn. Acest combustibil termic isi gaseste utilizarea si in mediul industrial. Fabricile de var folosesc, cu preponderenta, brichete de lemn.

Pentru folosirea brichetelor de lemn in scop de incalzire, pe timpul iernii, se vor folosi sobe, seminee si centrale pe lemne. Daca consumatorul are propria lui centrala pe lemne, soba sau semineu nu trebuie sa efectueze nici o modificare a functionalitatilor acesteia. Centrala trebuie doar sa exista si atat.

Brichetele de lemn pot fi depozitate mult mai usor fata de lemnul masiv pentru foc. Utilizarea acestora ofera confort. Brichetele de lemn sunt gata ambalate in saci. Un sac are greutatea de aproximativ zece kilograme. Acest sac poate fi depozitat cu usurinta langa centrala, soba sau semineul respectiv.

Brichete de lemn

Un alt avantaj major care diferentiaza brichetele de lemn de alti combustibili termici este gradul acestora de umiditate foarte scazut. Procesul de fabricatie al brichetelor de lemn presupune presarea materiei prime. Astfel se obtine un nivel de umiditate foarte scazut aproape de zero. Lemnul masiv de foc trebuie, in primul rand, depozitat intr-un spatiu foarte uscat, deoarece are un grad de umiditate ridicat. Combustibilul solid Brichete De Lemn nu trebuie uscat deloc. Si acesta trebuie depozitat intr-un spatiu ferit de umezeala. Brichetele de lemn sunt solutia cea mai usoara de incalzire termica, in conditii confortabile.

Citeste si...

Pergola Tip Panorama Brasov

Pergola Tip Panorama Brasov

Cum se aleg cele mai bune Pergola Tip Panorama Brasov? Achizitia unei Pergola Tip Panorama …

Close