Tipuri de pompe de caldura geotermale
Instalarea unei pompe de caldura geotermale poate fi solutia ideala pentru casa dumneavoastra. Poate pare o afirmatie indrazneata, dar luand in considerare numarul mare de beneficii pe care aceasta pompa ar putea sa le ofere, este o afirmatie cat se poate de reala.
Daca nu stitu ce este o astfel de pompa, cum functioneaza si ce beneficii ofera, cititi pana la final. Veti descoperi informatii deosebit de utile.
Pompe de caldura geotermale
Pompele de caldura sunt echipamente care incalzesc si racesc orice casa sau alta cladire. Acestea nu functioneaza precum centralele termice sau centralele pe lemne.
Nu au nevoie de arderea carburantilor pentru a-si face treaba. Ele folosesc energie termica pentru a transfera caldura dintr-o sursa naturala, catre interiorul unei cladiri ca sa furnizeze caldura.
Pentru a raci cladirea, transfera caldura din interior, catre sursa naturala, care poate fi apa, aer sau sol.
In ceea ce priveste pompele de caldura geotermale, acestea transfera caldura din sol sau dintr-o apa subterana catre interiorul locuintei, sau o extrag si o transfera in acele locuri pentru a furniza aerul rece.
Tipuri de unitati de pompa de caldura geotermala
Exista mai multe tipuri de instalatii de pompe de caldura geotermale. Ce tip de unitate va functiona cel mai bine pentru casa dvs. va depinde de clima in care locuiti, de conditiile solului, de dimensiunea casei dvs. care trebuie sa fie incalzita si racita si de costurile locale pentru procesul de instalare.
Buclele de pamant orizontale, sistemele verticale si buclele de iaz sau lac sunt sisteme cu bucla inchisa care circula caldura prin conductele subterane. Conductele sistemului cu bucla deschisa folosesc o sursa de apa din apropiere, cum ar fi o fantana, pentru a circula caldura.
1. Sistem orizontal
Buclele orizontale de impamantare ale bobinelor stratificate si tevilor de polietilena sunt ingropate in santuri adanci de sase picioare (1.82 metri).
Acest tip de instalatie de pompa de caldura este ideala pentru case de aproximativ 2.000 de metri patrati care au un spatiu mare la sol de pana la 400 de picioare (121 metri) pentru a construi santurile.
2. Sistem vertical
Pe proprietati cu o cantitate limitata de spatiu la sol, o instalare verticala a buclei de pamant necesita gauri cu diametrul de patru inci care sa fie forate la 100 (30.5 metri) pana la 400 de picioare (121 metri) adancime in pamant.
3. Bucla lac/lac
Atrage caldura dintr-un lac sau iaz din apropiere printr-o patura de apa care acopera serpentine de 10 picioare (3.05 metri) adancime care sunt ancorate pe rafturi pentru a genera prin sistemul de bucla inchisa.
4. Bucla deschisa
Pompele cu bucla deschisa sunt pompe de caldura cu sursa de apa care utilizeaza o sursa de apa din apropiere, cum ar fi o fantana. Sistemul de conducte curata apa subterana pentru a o genera prin sistem si a o transforma in caldura pentru casa dumneavoastra.
Beneficii
Exista mai mute beneficii care pot fi asociate cu aceste pompe de caldura geotermale. In primul rand, ele sunt foarte eficiente energetic, deoarece consuma mult mai putina energie decat produc. Apoi, trebuie adus in discutie ca nu polueaza, intrucat nu este nevoie de arderea carburantilor ca sa incalzeasca.
Si in ceea ce priveste costurile de operare, sunt mult mai avantajoase decat centralele termice sau alte echipamente de incalzit si decat aparatele de aer conditionat. In plus, pot fi instalate in toate casele, si au avantajul de a dura o vesnicie. Sistemul de bucle din pamant dureaza peste 50 de ani, iar componentele pompei de caldura pot dura pana la 25 de ani, cu un minim de intretinere.