Tuesday , June 6 2023
Noutati

Biserica Fortificata

Ce biserica fortificata exista in Brasov?

Persoanele care locuiesc in apropierea Brasovului sau in oras pot vizita o biserica fortificata la alegere. In judetul Brasov exista astfel de biserici, iar in continuare puteti descoperi informatii interesante despre acestea.

Dar, pana sa intram in detalii vom vedea ce inseamna ca o biserica este fortificata. Ulterior va prezentam si doua – trei exemple de astfel de biserici din apropierea Brasovului. Nu inainte de a face precizarea insa ca, indiferent de localitatea de domiciliu, puteti vizita si dvs. aceste biserici.

Asadar, ce este o biserica fortificata?

O biserica fortificata este asadar un lacas de cult care vine inconjurat de ziduri sau este construit precum un castel. O astfel de biserica cuprinde de asemenea elemente din arhitectura militara pentru aparare.

De mentionat este faptul ca aceste biserici sunt independente de fortificatiile din oras. In Romania exista mai multe astfel de biserici fortificate, in special in Transilvania. Judetul Brasov atrage multi turisti anual si datorita acestor biserici. Si spunem ca atrage turisti si datorita acestor biserici deoarece exista si alte puncte de atractie importante in judet.

Biserica FortificataIn continuare va prezentam informatii cu privire la bisericile fortificate din judetul Brasov. Precizam ca merita sa le vizitati pe fiecare in parte daca timpul va permite. Veti ramane fascinati de arhitectura acestora.

Biserici fortificate din Brasov

Brasovul dupa cum va spuneam are mai multe optiuni pentru cei care sunt interesati sa vada o biserica fortificata. Vi le prezentam in randurile care urmeaza!

1. Biserica Prejmer

In mod evident, cea mai renumita biserica fortificata din judet se afla in comuna Prejmer. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute biserici evanghelice nu doar din Romania ci din zona estica a Europei. Este intr-adevar o mare onoare pentru locuitorii comunei ca au o astfel de comoara in localitate.

Biserica din aceasta comuna a fost construita cu foarte mult timp in urma. Bazele sale au fost puse de catre Cavalerii Teutoni in anul 1218. Insa, odata cu trecerea anilor si aceasta biserica a fost supusa lucrarilor de modernizare.

Este singura destinatie din Romania care este inclusa in Ghidul Verde Michelin, si are trei stele Michelin. Un motiv in plus de mandrie pentru locuitorii comunei, mai ales ca biserica este inclusa si in Patrimoniul UNESCO. De fapt, mai multe biserici fortificate din tara sunt incluse in acest patrimoniu.

2. Biserica de la Viscri

Foarte cunoscuta nu doar in judet ci in toata Romania este si biserica fortificata de la Viscri. Aceasta este inclusa de asemenea in Patrimoniul UNESCO, la fel ca biserica de la Prejmer. Ambele biserici au fost incluse in acest patrimoniu in anul 1999.

Biserica a fost ridicata pe locul unei vechi bazilici romane care data din secolul al XII-lea. Constructia bisericii a avut loc in secolul al XIII-lea.

3. Biserica fortificata de la Harman

De asemenea, exista inca o biserica despre care trebuie spus ca este fortificata, tot in judetul Brasov. Este vorba despre biserica din localitatea Harman, care a fost desemnata monument istoric si poate fi vizitata alaturi de capela, camari, turnul cu clopotnita. Aici poate fi vazut si muzeul etnografic si fortificatia cu zidurile de aparare.

Aceasta biserica a fost construita in secolul al XIII-lea, iar istoria sa are legatura stransa cu Ordinul Cavalerilor Teutoni.

Dupa cum se poate vedea, exista biserici fortificate in Brasov pe care le puteti vizita. Fara doar si poate insa, dintre cele trei mentionate, biserica de la Prejmer trebuie neaparat vizitata.

Close